20 жовтня 2021 року відбулася онлайн-нарада під головуванням заступниці голови районної державної адміністрації Ганни Кравчук з керівниками органів управління освітою територіальних громад Коломийського району

20.10.2021

В онлайн-нараді взяли участь: голова райдержадміністрації Любомир Глушков, заступники голови райдержадміністрації, працівники управління соціально-економічного розвитку райдержадміністрації та лікар-епідеміолог Коломийського районного відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактичних хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Ірина Андрусяк.

Спільно обговорили ряд питань, а саме:

1. Стан вакцинації працівників закладів освіти Коломийського району.

2. Про стан епідемічної ситуації в закладах освіти району щодо гострих кишкових інфекцій.

3. Про проведення вибіркових, раптових перевірок в харчоблоках у закладах освіти району.

4. Проведення І та ІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2021/2022 навчальному році в Коломийському районі.

Велику увагу на нараді приділили вакцинації працівників закладів освіти району. Заступник голови районної державної адміністрації Ганна Кравчук вкотре проінформувала про стан вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 в кожній територіальній громаді району та наголосила керівникам органів управління освітою на вимоги наказу Міністерства охорони здоров’я України від 04.10.2021 року №2153 «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням» щодо обов’язкової вакцинації працівників закладів освіти, а також про наявні види вакцини та їх безпечність, роботу пунктів щеплення, центрів вакцинації та мобільних бригад. Наголошено, що в районі функціонують 21 пунктах щеплення, 1 центр масової вакцинації та 5 мобільних груп. Графіки їх роботи та порядок проведення вакцинації доступні дня всіх верств населення.

Під час зустрічі керівництво райдержадміністрації закликали керівників серйозно підійти до питання імунізації, захистити себе та своїх близьких. Та в першу чергу, усвідомити, що вакцинація – це процес, який допоможе захисти націю від пандемії, створивши колективний імунітет.

За результатами проведеної наради керівники органів управління освітою територіальних громад отримали пояснення та рекомендації для належного виконання закладами освіти вищеперелічених питань.

Поділитися: