Акція з донорства крові в Коломийській райдержадміністрації

16.04.2024

В Коломийському районі продовжується забір крові для потреб військових Збройних Сил України.

На виконання розпорядження Івано-Франківської обласної військової адміністрації від 09.08.2022 №264 «Про безперебійне забезпечення потреб системи охорони здоров’я Івано-Франківської області та України донорською кров’ю та компонентами крові» районною державною адміністрацією координується робота щодо сталого процесу заготівлі донорської крові в районі.

16 квітня 2024 року в Коломийській районній державній адміністрації відбулася чергова акція з донорства крові для потреб українських військовослужбовців. Забір крові було здійснено медичними працівниками КНП «Прикарпатський обласний центр служби крові». Цього разу донорами стали працівники ДСНС, поліції, представники громадської організації «Мамочки Коломийщини», небайдужі коломияни.

Стале забезпечення донорською кров’ю та її компонентами є запорукою національної безпеки та обороноздатності країни, особливо в умовах воєнного стану.

Україні потрібно збільшувати запаси крові. Війна створює нові виклики: кров щодня потрібна, аби рятувати поранених захисників. І так само щодня кров необхідна для лікування цивільних пацієнтів при проведенні планових операцій, пологів чи трансплантацій. Тому є потреба, аби українці в тилу допомагали формуванню в країні запасу безпечної і якісної крові.

Поділитися: