ЧАРІВНІСТЬ ЗУСТРІЧІ З ПРЕКРАСНИМ

19.07.2022

ЧАРІВНІСТЬ ЗУСТРІЧІ З ПРЕКРАСНИМ

Цими днями у виставкових залах Снятинського художньо-меморіального музею В. Касіяна відкрито виставку відомого українського художника-графіка, лауреата Шевченківської премії Остафійчука Івана Васильовича.

Іван Остафійчук народився 28 липня 1940 року в с. Тростянець, що на Заболотівщині. З раннього дитинства проявив любов і здібності до прекрасного – малювання. Вогник творчості горить і до нині яскравим полум’ям великої ватри.

Його творчий доробок відзначений на міжнародному рівні золотою медаллю графічного мистецтва ІХ Бієнале у м. Брно (1980 року, Чехословаччина).

У 2007 році митець удостоєний почесного звання лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Творчість Івана Остафійчука є явищем глибинним і тонким, своєрідним і цільним у своїй змінності та самобутньому розвитку. У творах художника тема та ідея розвивається в індивідуальному її баченні, особистому сприйнятті митця. Ця тенденція простежується в творах, зокрема тих, що виконані в техніці акварелі: «Перун», «Червона рута», «Гриби і квіти», «Між хмарами» та ін. Виставки Івана Остафійчука експонувалися у більш як 60 країнах світу. Художник талановито ілюстрував книги Ліни Костенко, Миколи Вінграновського, Дмитра Павличка, Івана Драча та інших поетів та письменників.

Сьогодні виставку відвідали жителі Харківщини, які з цікавістю оглядали експозицію музею, дізналися чимало фактів із життя та творчості Василя Касіяна. Ознайомилися із графічними та живописними роботами Івана Остафійчука, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка. Окрім цього розмовляли про важке сьогодення, п. Світлана розповідала свою історію переселення з Харкова, а маленька Діанка заспівала "Ой у лузі червона калина" та залишила свій малюнок у книзі відгуків...

Поділитися: