Директор департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА Ігор Дмитренко провів робочу нараду в райдержадміністрації із медиками Коломийщини, головами та старостами громад району

23.10.2021

На початку зустрічі Ігор Дмитренко подякував лікарям за нелегку роботу й згуртованість під час третьої хвилі коронавірусу.

Перша заступниця голови райдержадмінстрації Любов Михайлишин зазначила, що такий формат зустрічі дозволяє краще розуміти ситуацію із пандемією і пізніше в результаті спілкування педставників органів місцевого самоврядування із населенням дає змогу покращити показники вакцинації. Також Любов Михайлишин акцентувала на тому, що пункти щеплення працюють у будні та вихідні, що зручно для людей.

Ганна Кравчук — заступниця голови райдержадміністрації проінформувала про те, як на теренах Коломийщини проходить вакцинальна кампанія. Мешканці району можуть імунізоватися не лише в будь-який час, а й за місцем проживання. У Коломийському краю функціонує 21 пункт щеплення, що утворені на базі амбулаторій, центр вакцинації та 5 мобільних бригад.

Варто сказати, що керівництво райдержадміністрації здійснює щоденний моніторинг їхньої роботи. Зокрема цього тижня заступники голови райдержадміністрації відвідали сім громад району і проаналізували там роботу пунктів щеплення та мобільних бригад (йдеться про Гвіздецьку, Підгайчиківську, П'ядицьку, Нижньовербіжську, Заболотівську, Печеніжинську та Снятинську громади). Під час таких зустрічей інформують про переваги ковідних сертифікатів під час карантинних обмежень, відповідають на запитання стосовно наявності вакцин та проводять роз'яснювальні бесіди стосовно вакцинації .

У громадах Коломийщини здійснено понад 63 тисячі щеплень. В обласних показниках це 16%. Слід зауважити, що динаміка щеплень впродовж осені значно зросла порівняно із літом.

Ігор Дмитренко зауважив, що у зв'язку з тим, що пандемія набирає обертів, доводиться розгортати додаткові ліжкомісця. Перебіг хвороби у невакцинованих набагато складніший і потребує стаціонарного лікування. Вакцинація в свою чергу дає захист від важкого перебігу COVID-19. В світлі останніх подій стає зрозуміло, що Прикарпаття за крок до "червоної зони", а це ряд обмежень. Тільки вакцинувавшись зможемо захистити своє здоров'я й життя, спокійно працювати, їздити у громадському транспорті, відвідувати різні заклади та подорожувати Україною та закордон.

Пізніше керівники центрів первинної медико-санітарної допомоги ознайомили із показниками вакцинації в кожному із центрів та розповіли про проблемні питання.

В підсумку, вирішили продовжували інформаційно-роз'яснювальні бесіди із населенням, щоб зменшити удар третьої хвилі коронавірусу. Адже вакцинація — єдиний спосіб вберегти себе від нових штамів COVID-19.

Поділитися: