Моніторинг вакцинальної кампанії проти COVID-19 у Коршівській територіальній громаді

11.12.2021

В рамках робочого візиту до Коршівської територіальної громади директор департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації Іван Андріїшин та перша заступниця голови Коломийської районної державної адміністрації Любов Михайлишин здійснили моніторинг вакцинальної кампанії проти COVID-19 у громаді.

Спільно з сільським головою Ярославом Савчуком провели зустріч з представниками Коршівської сільської ради, старостами старостинських округів, де проаналізували стан охоплення вакцинацією населення громади, епідеміологічну ситуацію в Коломийському районі та громаді, наголосили на необхідності активізації інформаційно-роз'яснювальної роботи серед населення з цього приводу.

За інформацією, озвученою завідувачкою Коршівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Оксаною Семенюк, із 4053 осіб віком 18+, з якими сімейними лікарями підписано декларації на надання медичних послуг провакциновані хоча б першою дозою 1465 (37,3 відс.) та повністю вакциновані 1154 (28,5 відс.).

Вона також проінформувала про наявність вакцин у пункті щеплення. Зауважила, що всім спільно треба працювати над залученням до вакцинації населення, особливо з груп ризику, зокрема 65 річного віку і старших іпідлітків, у яких наявні рутинні щеплення відповідно до календаря щеплень віком 12-17 років.

З інформацією щодо карантинних обмежень, які діють у "жовтій" зоні та роботи служби виступив начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Коломийського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Ігор Гаєвий.

Поліцейський офіцер громади Анатолій Дем'янюк проінформував про роботу, яка проводиться підрозділом щодо дотримання карантинних обмежень.

Сільський голова Ярослав Савчук подякував жителям громади, які провакцинувалися, чим захистили себе та своїх близьких.

Вакцинація - єдиний спосіб уберегти себе, своїх рідних і близьких від важких ускладнень, летальності.

Поділитися: