«Необхідно об’єднати наші зусилля і спільно побороти захворювання на COVID-19», - Світлана Онищук

07.12.2021

Під постійною посиленою увагу влади перебувають питання проведення вакцинальної кампанії та епідеміологічна ситуація в області. Про це йшлося сьогодні на щотижневій нараді у голови обласної державної адміністрації.

Зазначалося, що за минулу добу на Прикарпатті зареєстрували 84 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19, одужали 459 осіб, 8 осіб померли.

В порівнянні з попередньою добою захворюваність зросла на 3,7%. Найбільше випадків захворювання зареєстровано в Івано-Франківському та Калуському районах, відповідно 40 та 28. Також у цих двох районах спостерігається перевищення середньообласного показника захворюваності на COVID-19, який складає 8972 на 100 тис. населення.

Упродовж останньої доби зареєстровано два випадки захворювання у дітей. А загалом із майже шести тисяч дітей, які мали позитивний результат ПЛР досліджень, 4 тисячі 785 вже одужали.

Для госпіталізації хворих на COVID-19 у закладах охорони здоров'я області виділено 3 192 ліжка, з них 91,2% - з підведеним киснем. На сьогодні зайнято хворими 1 480 ліжок, з них майже 90 % - кисневозалежні. Завантаженість ліжок у лікувальних закладах області становить 46,37%, найбільше - в Івано-Франківській обласній клінічній інфекційній лікарні -88,42%.

Ці показники свідчать про покращення епідситуації, однак не є підставою для припинення проведення протиепідемічних заходів та головне – вакцинації.

Своєю чергою начальник головного управління Держпродспоживслужби в області Роман Гурський детально розповів про стан дотримання карантинних обмежень у «червоній» зоні та про обмеження, які діятимуть у «жовтій» зоні епідемічної небезпеки, в яку з 7 грудня перейшло Прикарпаття.

«Незважаючи на те, що спостерігається стабілізація ситуації з поширенням COVID-19, про що свідчать показники захворюваності та госпіталізації, необхідно цей період використати для активізації вакцинальної кампанії, - наголосила Світлана Онищук. - Адже у нас є територіальні громади, де високий показник імунізації населення, а є такі, де ця робота проводиться вкрай незадовільно. Ми щоденно проводимо брифінги, роз’яснюємо усю серйозність наслідків коронавірусної хвороби. Тому необхідно об’єднати наші зусилля і спільно побороти захворювання на COVID-19».

Поділитися: