Оперативна інформація щодо захворюваності населення на території Коломийського району

06.07.2022

Оперативна інформація щодо захворюваності населення на території Коломийського району

За оперативними даними медичних закладів, на сьогодні, в багатопрофільних лікарнях району лікуються 636 пацієнтів, з них 46 - це внутрішньо переміщені особи, які прибули з інших областей. Лише 8 пацієнтів хворіє на коронавірусну хворобу. Упродовж минулого тижня недугу виявили у 14 жителів Коломийського району.

Для подолання хвороби та недопущення нових спалахів інфекції і надалі проводиться вакцинація населення Так, за тиждень (з 29 червня по 6 липня) щеплення отримали – 258 жителів району.

Загалом, за період вакцинальної кампанії, медичними працівниками району проведено 157194 щеплення. З цієї кількості першою дозою щепили – 77313 людей, двома дозами – 74127 осіб, бустерною дозою – 5736 особи.

Профілактика інфекційних хвороб є необхідною вимогою сьогодення. Адже війни та хвороби завжди співіснували та вражали велику кількість осіб. Враховуючи ситуацію, яка сприяє поширенню інфекційних хвороб, варто вберегти себе та своїх рідних.

Нагадуємо, що зробити вакцинацію від інфекційних хвороб та проти COVID-19 можна в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини, що функціонують в кожній територіальній громаді Коломийського району. У зв’язку із запровадженим воєнним станом в Україні центр вакцинації населення тимчасово не працює.

Поділитися: