Робочий візит до Отинійської селищної територіальної громади

10.02.2022

Вакцинація - це важливо! Чи довго триватиме ситуація з COVID-19, наразі невідомо, а призупинення вакцинації та низький рівень охоплення щепленнями загрожують спалахами інфекційних хвороб.


Сьогодні з робочим візитом заступниця голови Коломийської районної державної адміністрації Ганна Кравчук та начальник Коломийського районного відділу ДУ «Івано - Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Іван Ковальчук відвідали Отинійську селищну територіальну громаду. Зустрілися з медичними працівниками сімейних амбулаторій сіл Виноград, Лісний Хлібичин, селища Отинія, старостами старостинських округів. Обговорили стан захворюваності в населених пунктах на коронавірусну інфекцію, хід вакцинальної кампанії проти COVID-19, дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів у зв'язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Окремо було обговорено питання вакцинації дітей від поліомієліту.


«Зараз вкрай важливо говорити про поліомієліт, адже він вперше за багато років повернувся до України. Це небезпечна інфекція, проти якої немає ліків. Єдиним захистом є вакцинація» наголосив Іван Ковальчук.


Під час зустрічей керівництво району акцентували на необхідності комплексного підходу до інформаційної кампанії серед населення громади щодо важливості щеплень, зокрема рекомендували старостам провести робочі зустрічі з активом населених пунктів, підприємцями з даного питання .


Загалом на сьогоднішній день на Коломийщині проведено 146772 щеплення, з них щеплено першою дозою - 75243 особи, двома дозами - 70083, отримали бустерну дозу 1446 жителів.

Поділитися: