Щотижневий брифінг

09.02.2022

Сьогодні під час брифінгу, який відбувся в Нижньовербізькій сільській територіальній громаді під керівництвом заступників голови районної державної адміністрації Любові Михайлишин та Ганни Кравчук, голови Нижньовербізької сільської територіальної громади Ярослава М’якущака та керівника Нижньовербізького центру первинної медико-санітарної допомоги Віталія Кадоб’янського, йшлося про ситуацію щодо захворюваності жителів Коломийщини на COVID-19, стан епідеміологічної ситуації в районі та хід вакцинальної кампанії.


Любов Михайлишин зауважила, Коломийщина як і все Прикарпаття досі перебуває у «червоній» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.


За період пандемії, на території району ковід підтверджено у 32318 осіб, в тому числі у 2412 дітей (7,5 відс.). Рівень захворюваності населення у розрахунку на 100 тис. населення району складає 11636. Найбільше захворювання у дітей діагностовано саме у четвертій хвилі. 7245 осіб - активні хворі зараз, з яких на стаціонарному лікуванні у 5 «ковідних» лікарнях району медичну допомогу отримує 306 пацієнтів (заповненість «ковідних» ліжок 53,7 відс. та 35 відс. ліжок з підведеним киснем). Нажаль, за майже два роки пандемії цю недугу не подолали 719 наших земляків. Летальність складає 2,22 при обласному показнику 1,93.


Ганна Кравчук зазначила, в районі працюють 21 постійний пункт щеплення, центри вакцинації та 5 мобільних бригад. Жителі територіальних громад мають можливість отримати щеплення в постійних та тимчасових пунктах щеплення, які функціонують в кожній із 13 територіальних громад, а також скористатися послугами мобільних бригад. За весь період вакцинальної кампанії медичними працівниками проведено 146385 щеплень, з них щеплено першою дозою понад 75000 осіб, повністю імунізовані майже 700 00 жителів, отримали додаткову дозу та бустерну дозу 1275 жителі району. Район у повному обсязі забезпечений вакцинами. Усі вакцини безпечні, зберігаються з дотриманням "холодового ланцюга", мають відповідний термін придатності.


Про стан епідеміологічної ситуації в громаді та хід вакцинальної кампанії проінформувало керівництво громади.


Закликаємо всіх, хто ще не вакцинувався і вагається, особливо звертаємося до осіб старшого віку, все ж прийти до свого сімейного лікаря та отримати щеплення.


Щеплення - це найдієвіший спосіб знизити ризики складного перебігу хвороби та зберегти здоров’я.

Поділитися: