Щотижневий брифінг

16.02.2022

Сьогодні під час щотижневого брифінгу, який відбувся за участі заступниці голови районної державної адміністрації Ганни Кравчук, в.о. начальника відділу безпечності харчових продуктів Держпродспоживслужби Ігора Сарахмана, начальника Коломийського районного відділу ДУ «Івано - Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Івана Ковальчука, обговорювали ситуацію щодо захворюваності жителів Коломийщини на COVID-19, хід вакцинальної кампанії та дотримання мешканцями краю протиепідемічних карантинних заходів.

Ганна Кравчук проінформувала населення району про хід вакцинальної кампанії та закликала жителів Коломийщини до вакцинації, особливо осіб старше 60 років. За словами Ганни Кравчук, на Коломийщині створено всі умови для забезпечення вакцинації жителів району. Щоденно працюють пункти щеплення, центри вакцинації та мобільні бригади. Загалом, за словами посадовців, за інформацією Національної служби здоровя України, в районі за період з 20.01.2022 року по 07.02.2022 року прищеплено першою дозою лише 753 жителів з групи 60+. Показник вакцинації є досить низьким. Загалом, на сьогоднішній день медичними працівниками району проведено понад 148,0тис. щеплень. Район у повному обсязі забезпечений вакцинами.

На стаціонарному лікуванні в медичних закладах перебуває 248 жителів, з них 147 – є кисневозалежними, 23 – у реанімаційних відділеннях. Для госпіталізації хворих із COVID-19 розгорнуто 570 ліжок.

За слова Івана Ковальчука за період пандемії, на території району ковід підтверджено у 33624 жителів в тому числі у 2593 дітей. Протягом 6 тижня поточного року у районі спостерігається спад захворюваності на 59,7 %. За добу, що минула, ковід підтверджено у 52 осіб. Однак майже 7000 жителів продовжують хворіти.

Про роботу по контролю за дотриманням суб’єктами господарювання карантинних обмежень проінформувало керівництво Головного управління Держпродспоживслужби. За словами в.о. начальника відділу безпечності харчових продуктів Держпродспоживслужби Ігора Сарахмана, за період з 01.01.2022 року по 14.02.2022 року, обстежено 402 обєкти, на 84 (20%) виявлено порушення карантинних обмежень. За фактами виявлених порушень складено 49 адмінпротоколів та надано 84 приписи. Найбільше порушень зафіксовано у сфері торгівлі продовольчими товарами.

Незважаючи на спад захворюваності на коронавірусну інфекцію керівництво району закликало жителів Коломийщини до вакцинації та дотримання карантинних обмежень. «Єднаймося у намаганні подолати пандемії. Вакцинуймося, дотримуймося карантинних обмежень» - Ганна Кравчук.

Поділитися: