Щотижневий брифінг

23.02.2022

Сьогодні в Городенківській міській територіальній громаді відбувся щотижневий брифінг з питань епідемічної ситуації та стану проходження вакцинальної кампанії на території району.

Учасники брифінгу ознайомили жителів району та Городенківської міської територіальної громади із станом захворюваності, госпіталізації та вакцинації на території громади та району.

Про стан епідемічної ситуації в районі, в тому числі на Городенківщині проінформувала заступниця голови райдержадміністрації Любов Михайлишин. За словами заступниці за добу, що минула, на ковід захворіло 80 жителів району, з них на Городенківщині - 27 жителів. Ситуація щодо захворюваності стабілізується, однак спостерігається висока летальність. За весь період пандемії в районі захворіло 34349 жителів, одужало - 27654, померло - 741 житель.

Інформацію про стан проходження вакцинальної кампанії та вжиття заходів щодо покращення темпів вакцинації озвучили заступниця голови райдержадміністрації Ганна Кравчук та заступник голови Городенківської міської територіальної громади Тарас Колісник. Перервати ланцюг захворюваності на коронавірсну хворобу можна лише завдяки масовій вакцинації населення. Незважаючи на зниження рівня захворювання, ризик нового спалаху коронавірусної інфекції залишається. Тому, необхідно подбати про надійний захист від цієї недуги. Таким захистом є вакцинація. «Наша мета – не допустити нової великої хвилі захворюваності» - Ганна Кравчук.

На сьогоднішній день в районі проведено 150,0 тис щеплень, або 35% дорослого населення.

Про захворюваність, госпіталізацію пацієнтів в медичні заклади проінформували директор комунального некомерційного підприємства «Городенківський центр первинної медико - санітарної допомоги населенню» Василь Федорів та генеральний директор КНП «Багатопрофільна Городенківська лікарня» Олесандра Косованець.

Учасники брифінгу побажали мешканцям міцного здоровя, миру та одноголосно закликали всіх, хто ще не вакцинувався і вагається, особливо звернулися до осіб старшого віку, все ж прийти до свого сімейного лікаря та отримати щеплення.

Поділитися: