В Коломийській районній військовій адміністрації відбулась зустріч керівництва з представниками ООН

29.07.2022

В Коломийській районній військовій адміністрації відбулась зустріч керівництва з представниками ООН. Міжнародних донорів представляли: Томоко Ішіхара - радниця з питань захисту Управління Верховного Комісара ООН, Віра Шелест - польова радниця УВКБ ООН, Олександр Радиш - операційний менеджер міжнародного фонду охорони здоров'я та навколишнього середовища "Регіон Карпат "NEEKA", Богдана Дзиндра - помічник операційного менеджера в Івано-Франківській області цього ж фонду. До наради в онлайн форматі долучились керівники Косівської, Надвірнянської та Верховинської військових адміністрацій, а також представники окремих територіальних громад цих районів.

Нещодавно ООН відкрили в Коломиї склад, куди буде постачатись гуманітарна допомога різного плану – від продуктових наборів і гігієни до побутової техніки для допомоги вимушено-переміщеним особам, що знайшли прихисток в цих чотирьох районах, створення комфортних умов проживання у місцях компактного проживання. Невдовзі відкриється і офіс ООН в Коломиї для більш швидкої та продуктивної взаємодії з органами місцевого самоврядування для задовільнення потреб переселенців і надання предметної та своєчасної допомоги.

Учасники зустрічі обговорили формат співпраці, нагальні потреби ВПО. Підготовка закладів колективного проживання для прийняття переселенців, проведення в таких закладах ремонтів різної складності та підготовка таких закладів до опалювального сезону за рахунок міжнародних донорів - один із напрямків, який уже реалізується.

Він є одним із пріоритетних в їх роботі та сподіваються, що фінальні підготовчі процеси до виконання ремонтних робіт будуть завершені до 1 серпня.

Любомир Глушков та Любов Михайлишин, учасники зустрічі з інших районів подякували партнерам за допомогу та взаємодію з початку військової агресії росії в Україні та зазначили, що готові до активної співпраці.

Нагадаємо, що в Коломийському районі на сьогоднішній день проживає понад 16000 вимушено-переміщених осіб, 400 з них - у місцях компактного проживання.

Поділитися: