Вакцинація та початок опалювального сезону -- такі питання обговорювали на обласній онлайн-нараді

19.10.2021

19 жовтня відбулася онлайн-нарада у голови облдержадміністрації Світлани Онищук з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, головами районних державних адміністрацій, головами районних рад та головами територіальних громад.

На початку про стан проведення вакцинальної кампанії та епідеміологічну ситуацію в області інформували Ігор Дмитренко – директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, Віктор Кімакович – директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації та Савчук Руслан Миколайович – в. о. генерального директора Державної установи «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Так, за даними департаменту охорони здоров'я, впродовж цього місяця на Прикарпатті від коронавірусної хвороби померло 112 осіб. В області функціонує 17 лікувальних закладів для надання стаціонарної допомоги пацієнтам з Covid-19. Ще 4 лікарні на етапі підписання договорів з НСЗУ. В області розгорнуто 2 031 ліжко для хворих на коронавірусну хворобу. Стосовно вакцинації, то на Івано-Франківщині проведено 363 тисячі 750 щеплень. Для вакцинації доступні вакцини АstraZeneca, CoronaVac та Pfizer в достатній кількості.

У області провакциновано 78% педагогічних працівників. Найвищий показник щеплень серед освітян від Covid-19, а це 90%, у закладах професійної технічної освіти. У школах провакциновано 82% педагогів. Найменше провакциновано в закладах дошкільної освіти.

Найбільший відсоток летальних випадків у області зафіксовано серед людей похилого віку. Через ріст захворюваності Івано-Франківщина наближується до червоної зони.

Голова облдержадміністрації Світлана Онищук резюмувала, що внаслідок захворюваності ріст зайнятості ліжкомісць зросла до 60% і закликала голів райдержадміністрацій та територіальних громад інформувати населення про важливість вакцинації.

Наступне питання стосувалося опалювального сезону 2021/2022 років. Заступник начальника управління - начальник відділу інженерного забезпечення та перспективного розвитку управління житлово-комунального господарства департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації Богдан Демкович акцентував на тому, що область готова до опалювального сезону.

Наприкінці ондайн-наради Світлана Онищук доручила головам райдержадміністрацій та територіальних громад надати інформацію про дороги в області, які потребують першочергового ремонту.

Поділитися: