ВАКЦИНАЦІЯ - ЦЕ ЄДИНИЙ ДІЄВИЙ ЗАСІБ ПРОТИДІЇ COVID-19

06.12.2021

Сьогодні відбулася робоча зустріч керівництва райдержадміністрації з керівниками первинних центрів медико - санітарної допомоги населенню Коломийщини, представниками Коломийського районного лабораторного центру та представниками Держпродспоживслужби. Під час зустрічі обговорили стан вакцинальної кампанії за підсумками 11 місяців поточного року та стан епідеміологічної ситуації в районі.

За словами заступниці голови райдержадміністрації Ганни Кравчук на території району проведено понад 118,0 тис щеплень. Значно кращі темпи вакцинації відмічалися впродовж жовтня – листопада поточного року. Проте, керівництво звернуло увагу на низькі темпи вакцинації серед осіб старшого віку та рекомендували керівникам центрів первинної медико - санітарної допомоги населенню активізувати роботу сімейних лікарів з даного питання, особливо з особами старше 65 - річного віку.

Начальник Коломийського центру ДУ «Івано - Франківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Іван Ковальчук зазначив, що з часу пандемії в районі захворіло понад 22,0 тис осіб, з яких 1,3 тис діти.

Начальник Коломийського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано - Франківській області Григорій Тарабаса представив інформацію щодо дотримання карантинних вимог на території району. Загалом проінспектовано 383 об’єкти, з них 202 об’єкти торгівлі.

«З 6 грудня 2021 року вводяться нові карантинні обмеження на різних рівнях епіднебезпеки. Ці вимушені міри, які пропонує уряд, спрямовані, в першу чергу, на збереження здоров’я і життя наших громадян. Тому необхідно продовжити здійснювати посилений державний санітарно-епідемічний нагляд за дотриманням суб’єктами господарювання вимог санітарного законодавства та протиепідемічних заходів та вакцинацію населення» - керівництво райдержадміністрації.

Поділитися: