Ветерани та їхні сім'ї можуть отримати 20 000 грн на підтримку свого бізнесу

01.07.2022

Ветерани та їхні сім'ї можуть отримати 20 000 грн на підтримку свого бізнесу

Український ветеранський фонд, що є установою сфери управління Міністерства у справах ветеранів, запустив проєкт із фінансування ветеранського бізнесу та бізнесу родин ветеранів та надає до 20 тисяч гривень для підтримки.

Як пояснює виконавча директорка Фонду Наталія Калмикова: “Цей проєкт — це важливий сигнал для ветеранів, що їхні родини потрібні державі, що вони у фокусі уваги і для них робляться важливі кроки. Може поки і не глобальні, бо більшість бюджету розподілена зараз на сектор безпеки і оборони, але це додаткова підтримка родин, які беруть на себе ведення справ, доки ветерани стали на захист країни”.

До закінчення воєнного стану Фонд чекає заявок на відшкодування витрат для бізнесу. Відшкодування становить до 20 000 гривень. Йдеться про ті витрати, які були здійснені після 24 лютого 2022 року.

Щоб отримати кошти, потрібно:

1. Зібрати пакет обов'язкових документів, а саме:

- скан або фото паспорта заявника з пропискою

- скан або фото довідки ВПО (скріншот із Дії не підходить)

- скан або фото виписки чи витягу з ЄДР про ФОП чи самозайняту особу,

- скан або фото підтвердження статусу ветерана, а саме: посвідчення учасника бойових дій, посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни, посвідчення учасника війни, та члена сім’ї ветерана війни

- скани або фото документів, що підтверджують покупку після 24 лютого 2022 року для роботи бізнесу відповідно до КВЕДів (чек або видаткова накладна).

2. Надіслати свою заявку з документами через аплікаційну форму на сайті у розділі мікрофінансування бізнесу:

https://veteranfund.com.ua/

3. Отримати відповідь від Фонду — після перевірки пакету документів.

4. Після схвалення — отримати кошти.

Ті, хто правильно заповнить заявку, завантажить увесь пакет документів, зможуть отримати відшкодування на суму до 20 000 гривень протягом 10 днів.

Заявки приймаються до завершення воєнного стану. Але варто поквапитися, адже Український ветеранський фонд може відшкодувати перші 500 заявок.

За цим лінком — докладно про те, як подати заявку та який вигляд повинні мати документи: https://bit.ly/20000info

Хто може подати заявку:

ветерани за наявності посвідчення УБД

родини ветеранів за наявності документів, що це підтверджують

члени родин загиблих

члени родин Героїв Небесної Сотні

усі ті, хто є ветераном відповідно до закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” — https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3551-12#Text

Нагадаємо, Український ветеранський фонд є установою сфери управління Мінветеранів. Фонд було офіційно зареєстровано 2 лютого 2022 року.

Стежте за нашими офіційними соціальними мережами.

Тут інформації більше:

https://www.facebook.com/veteranfundua

https://www.instagram.com/veteranfundua

https://twitter.com/veteranfundua

Детальніше за номером телефону: +380 97 068 9747 (Людмила Кліщук, прессекретар Українського ветеранського фонду), або ж на пошту veteranfundua@gmail.com

Поділитися: